Python bootcamp

Wat tof dat je op onze website uit bent gekomen! De reden dat je hier bent is waarschijnlijk omdat je Python wilt gaan leren 😊. We kunnen je nu al vertellen, als je investeert in het leren van deze taal gaat er een wereld voor je open. Python is op dit moment de meest veelzijdige programmeertaal om te werken met data, bijna een toverdoos. Van data ontsluiten uit API’s tot Machine Learning modellen en van webscraping tot data analyse. Alles is mogelijk met Python!

Om ervoor te zorgen dat jij echt als Python developer aan de slag kunt hebben we een Python Bootcamp ontwikkeld. Deze 7-daagse bootcamp bestaat uit 6 dagen training en een terugkomdag. De trainingsdagen hebben we steeds gebundeld in een sessie van 2 dagen met tussen de sessies steeds een aantal weken. Tussen de sessies door kun je dus oefenen met wat je hebt geleerd en krijg je van ons ook opdrachten mee. De punten waar je tegenaan loopt neem je weer mee naar de volgende sessie. Op die manier bouwen we follow-up in tijdens deze bootcamp zodat je zoveel mogelijk praktijkervaring kunt opdoen. Zo’n zes weken na de laatste trainingssessie organiseren we een terugkomdag. Op die dag kun je al je vragen die je hebt opgedaan weer meenemen en sluiten we de bootcamp af.

De bootcamp is opgebouwd uit een generiek deel en een tweetal specialisaties. In het generieke deel leer je in het algemeen met Python werken, scripts schrijven, debuggen etc. Daarna volgt een specialisatie in Data Analytics waarin je leert hoe je data kunt transformeren, berekeningen kunt maken en visualisaties kunt inrichten. De tweede specialisatie gaat over Webdevelopment. In dit onderdeel leer je hoe je Python kunt inzetten voor het bouwen en beheren van webapplicaties.

Kortom; wil je je ontwikkelen als Python developer? Dan is deze Python bootcamp jouw springplank om die titel te mogen bijschrijven!

Het inschrijfgeld bedraagt € 3.495,- per persoon (exclusief 21% BTW). Het inschrijfgeld is inclusief cursusmateriaal, lunch en koffie/thee en na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.


Inschrijven  

Onderwerpen

Fundamentals

 • Installatie software: er zijn verschillende tools die je helpen om deze taal efficiënt te schrijven. We lopen ze stap voor stap met je door.
 • Opzetten van een Python project: als de tools klaarstaan ga je een project inrichten. Binnen dit project ga je je code inrichten en testen.
 • Basis syntax, data types en structuren: uiteraard beginnen we bij de basis. Je leert de syntax schrijven, werken met verschillende datatypes en structuur aanbrengen in je code.
 • Conditional statements en loops: je leert constructies bouwen waarin je met condities kunt werken en code die zichzelf herhalend kan uitvoeren.

Architectuur

 • Werken met Virtual Environments in Python: dankzij virtual environments voorkom je conflicten tussen verschillende Python scripts.
 • Type hinting: dit helpt je om een betere architectuur te bereiken van je code en het helpt om je code makkelijker te onderhouden.
 • Object Oriented Programming: je leert extreem efficiënte en schaalbare modellen bouwen die ook gebruikt kunnen worden om met meerdere mensen aan te werken.

Testen en debuggen

 • Configureren van de Debugger: worden je scripts complexer dan helpt deze functionaliteit je om snel bugs te vinden en deze te verbeteren.
 • Het schrijven en uitvoeren van testscripts

Data analytics

 • API's aanroepen: je leert hoe je data kunt ontsluiten via API's. Enorm belangrijk nu iedereen data beschikbaar wil hebben.
 • Koppelingen maken met databases: Python wordt ook veel gebruikt om data uit databases op te halen of juist weg te schrijven door middel van een script.
 • Datatransformatie met Python: we gaan Numpy en Pandas gebruiken om data op te schonen en berekeningen te maken.
 • Datavisualisatie met Matplotlib en Plotly: het mooie van de Python taal is dat er al zoveel voor je is uitgewerkt. Met dit onderdeel leer je (interactieve) visualisaties inrichten.

Webtoepassingen

 • Een Command Line Interface bouwen: het is mogelijk om een eigen interface te maken waarmee je opdrachten kunt geven aan een Python script.
 • Flask Micro Framework: dit onderdeel van Python wordt gebruikt om razendsnel webtoepassingen te ontwikkelen.
 • HTML en CSS: we leren je een heel klein beetje over HTML en CSS zodat je niet alleen werkende dingen kunt maken maar dat het er ook nog eens mooi uitziet!

Voor wie?

Deze bootcamp van 7 dagen is voor iedereen die nog niet of nauwelijks voorkennis heeft van Python maar wel in een korte tijd de taal eigen wil maken. De bootcamp zit vol met praktijkopdrachten waar je direct mee aan de slag kunt. Zo ga je bijvoorbeeld de API van het RDW aanroepen om alle rijdende voertuigen eruit te trekken. Die data ga je netjes transformeren zodat je het kunt gebruiken om te analyseren in bijvoorbeeld Power BI. Dit is dus echt een bootcamp voor doeners!

Wat levert het op?

Aan het eind van de bootcamp mag je trots zijn op jezelf, je kunt nu aan de slag als Python ontwikkelaar! Je hebt niet alleen heel veel theorie geleerd maar ook veel praktijkervaring opgedaan. Daarmee kun je direct aan de slag in een (nieuwe) werkomgeving. 

Certificering

Met deze bootcamp heb je voldoende kennis opgedaan om de volgende certificeringen te kunnen halen:

Deze certificeringen kun je na de bootcamp op eigen gelegenheid inplannen en afronden.

Data en locaties (klassikale trainingen)

 • , Amstelveen
 • , Rotterdam
 

Inschrijven

Het inschrijfgeld bedraagt € 3.495,- per persoon (exclusief 21% BTW). Het inschrijfgeld is inclusief cursusmateriaal, lunch en koffie/thee.

De lessen vinden plaats van 09:30 tot 16:30 uur. Na aanmelding ontvang je ongeveer een week van tevoren een email met de exacte gegevens over de locatie, routebeschrijving etc.

  Inschrijven  
3 garanties bij de Python Academy

Bij ‘de specialist’ mag je wat extra’s verwachten. Daarom geven we 3 garanties die geen enkel ander opleidingsinstituut durft te geven: Lees meer over onze unieke garanties.