Special: Python voor data analytics

Heb je in je werk te maken met (grote hoeveelheden) data? En wil je deze data snel en efficiënt bewerken en presenteren? Dan is Python dé taal die je hiervoor nodig hebt. Python is een taal die wereldwijd door alle grote bedrijven wordt gebruikt om data op te schonen, (voorspellende) analyses te bouwen maar ook dingen als data mining, machine learning en artificial intelligence te ontwikkelen.

Kortom wil je je specialiseren in het BI vakgebied, dan is Python een must have in je rugzak! In deze twee-daagse training Python voor data analytics gaan we je alles leren over de toepassingen van deze taal rondom data analyse en visualisatie. Naast de theorie leer je direct allerlei praktische toepassingen zodat je Python kunt inzetten in je eigen werkomgeving.

Het inschrijfgeld bedraagt € 1.075,- per persoon (exclusief 21% BTW). Het inschrijfgeld is inclusief cursusmateriaal, lunch en koffie/thee en na afloop van de cursus ontvang je een certificaat.


Inschrijven  

Onderwerpen

  • Recap syntax Python: we gebruiken een kort moment om de syntax structuur nog een keer door te nemen. Een opwarmrondje voordat we met het echte werk beginnen... :)

  • Jupiter Notebooks: met deze tool leren we je op een interactieve manier ontwikkelen.

  • Introductie Numpy Library: dit onderdeel van Python wordt gebruikt om berekeningen te kunnen maken met data.

  • Introductie Pandas Library: dit onderdeel wordt gebruikt om te werken met tabulaire data. 

  • Datavisualisatie met Matplotlib: het mooie van de Python taal is dat er al zoveel voor je is uitgewerkt. Met dit onderdeel leer je de eerste visualisaties inrichten.

  • Data visualisatie met Plotly: hier gaan we interactieve visualisaties bouwen.

  • Open data gebruiken: we leren je gebruik te maken van open data om deze te kunnen analyseren en presenteren.

  • User input: we kijken het verwerken van input van gebrukers.

  • Exporteren: als laatste leren we je hoe je geprepareerde datasets kunt exporteren zodat je ze kunt gebruiken in bijvoorbeeld Excel of Power BI.
 

Voor wie?

Deze cursus van 2 dagen is voor iedereen die voorkennis heeft van Python op het niveau van onze Python Advanced training en zich wil specialiseren in het vakgebied data analytics.

Wat levert het op?

Aan het einde van de training heb je geleerd hoe je data kunt importeren in Python en hoe je deze data kunt bewerken. Je leert wiskundige en statistische berekeningen te maken waarmee je datasets kunt samenvatten, verbanden leggen en kengetallen bepalen. Daarnaast kun je interactieve visualisaties bouwen die je kunt distribueren. 

Kortom; je leert niet alleen theorie maar je kunt na afloop ook gewoon vette dingen maken!

Data en locaties (klassikale trainingen)

 

Inschrijven

Het inschrijfgeld bedraagt € 1.075,- per persoon (exclusief 21% BTW). Het inschrijfgeld is inclusief cursusmateriaal, lunch en koffie/thee.

De lessen vinden plaats van 09:30 tot 16:30 uur. Na aanmelding ontvang je ongeveer een week van tevoren een email met de exacte gegevens over de locatie, routebeschrijving etc.

  Inschrijven  
3 garanties bij de Python Academy

Bij ‘de specialist’ mag je wat extra’s verwachten. Daarom geven we 3 garanties die geen enkel ander opleidingsinstituut durft te geven: Lees meer over onze unieke garanties.